Raise the Roof

We were blessed with great weather during the early stages of the construction.  The contractors were grateful for the dry conditions as they were working toward getting everything weather tight.

 

angle rear of house 6:21

roof 6:4 at rear

One thing that surprised me about the rear elevation was that in order to see the new roof line with the old gables on either side, one has to be a street behind my house.  The reality is that we live in an old historic neighborhood with small lots and with the depth of the addition, the old gables are simply not visible from my yard.

peering through trees 6:4

Peering between the trees, you can glimpse the addition next to the north gable.  It's pretty exciting to see the parapet walls (circa 1980) disappear in lieu of a substantial gable that will be covered in reclaimed clay tiles.

Looking through the door at the landing in the staircase, you can see down to the first floor family room.  This door will give way to a cased opening that will house our laundry room.  Since it will be visible from the front door, making it a showstopping view is a top priority.

6:15 looking through laundry window

6:15 opening in floor

With the door open, you can see the missing floor section between the door and the new bedroom for my daughter.  This missing area used to be the laundry room and it is located above the powder room.  Follow along next time to see how we made use of the awkward space in the hallway

5:28 dogs at entry

The contractor fashioned this little entry from the deck so they don't have to come through the house just yet...that day is coming and we so appreciate keeping the dust and noise at bay as long as possible.  Charlie and Lucy seem to know this is a hardhat area and keep watch from the opening!

Till next time!
Cheers,

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *